У агіатційних матеріалах Любешівщини виявили «заборонені прийоми»

27 Жовтня 2017, 22:22
1246 Джерело: focus.ua

У Любешівській селищній громаді зафіксували випадок поширення друкованих агітаційних матеріалів із серйозним порушенням законодавства.

В агітаційному буклеті не зазначили відомостей про замовника, тираж та відповідальної за друк особи. Порушення виявили спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у вівторок, 24 жовтня.

Матеріал, розташований на астобусній станції селища, містить ознаки агітації за кандидата у депутати Любешівської сільської ради об’єднаної територіальної громади по одномандатному виборчому округу № 6 Ігоря Демиха (самовисування).


 

Відповідно до частини 6 статті 54 Закону України «Про місцеві вибори» передвиборна агітація здійснюється за рахунок і в межах коштів власних виборчих фондів кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі, а використання для передвиборної агітації коштів з інших джерел забороняється. А згідно з частиною 2 статті 56 цього Закону друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024