Деревок: у селі орудують телефонні шахраї

02 Листопада 2017, 13:14
1622 Джерело: kordon.in.ua

З рахунків двох жительок Любешівського району зняли по 10 тисяч гривень.

До Любешівського відділення поліції із повідомленням про шахрайство зателефонували у вівторок, 31 жовтня. Мешканка села Деревок розповіла, що до неї на мобільний зателефонував незнайомець, який представився працівником служби безпеки банку, – пишуть на сторінці Любешівського відділення поліції ГУНПу Волинській області у Facebook.

Шахрай повідомив, що з її картки хтось намагається зняти гроші, а тому потрібно терміново надати пароль з смс-повідомлення, аби заблокувати рахунок. Довірлива жінка повідомила зловмиснику всю конфіденційну інформацію щодо картки. Невдовзі з її рахунку було знято грошові кошти в сумі 10 тисяч гривень.

Через декілька годин до чергової частини відділення поліції зателефонувала ще одна ошукана жертва телефонних шахраїв, яка також мешкає в селі Деревок Любешівського району. Жінка розповіла таку ж історію зняття грошей з картки. Відомості по обох випадках внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

В поліції закликають громадян не довіряйти телефонним дзвінам і ні в якому разі не вказувати жодних своїх даних.

«Краще зверніться в банк самостійно і переконайтесь у достовірності інформації. Запам’ятайте: працівник банку ніколи не може сам дзвонити вам, аби запитати ваше «контрольне слово» з анкети. Практикуючи купівлю-продаж через Інтернет, краще заведіть для цього окрему картку. І зберігайте там стільки грошей, скільки потрібно для конкретної операції. Не використовуйте для оплати в Інтернеті картки, на яких постійно знаходяться великі суми грошей. Не залишайте персональні дані й дані про свою картку на інтернет-сайтах в оголошеннях», – закликають полісмени.

Читайте також: Розмови про вибухівку та наркотики: поліцейські та прикордонники провели спільні навчання

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром