Тренування, турніри та матчі: як розвивають футбол на Любешівщині

02 Листопада 2017, 22:51
4184

На депутатський запит Віталія Кварцяного щодо здійснення заходів, спрямованих на розвиток футболу у Волинській області, відреагували в Любешівській РДА.

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

«Ми повинні не тільки пильнувати бюджети, але й опікуватися спортом, бо це – престиж країни», – таким був головний меседж виступу Віталія Кварцяного на останній сесії облради.

Зокрема, депутат використав головну трибуну області під час озвучення заяв політичних фракцій в облраді задля того, аби привернути увагу до проблем розвитку футболу на Волині. Йдеться не про професійний спорт, а футбол як соціальне явище. Обласна рада проголосувала за пропозиції Віталія Кварцяного як депутатський запит, який адресований голові ОДА та районним радам.

«Для підтримки та розвитку футболу, як найбільш масового та доступного виду спорту серед сільського населення, в районі щорічно проводять чемпіонат, кубок та суперкубок району з футболу, зимову першість району з міні-футболу на майданчику зі штучним покриттям.

В 2017 році у чемпіонаті району приймали участь вісім команд сільських колективів фізкультури. Змагання проходили з червня по вересень місяці в два кола, що дозволило кожній команді зіграти з суперником вдома та на виїзді. В загальному було проведено 56 зустрічей. Чемпіоном району вкотре стала команда Судченської сільської ради.

На даний момент проходить розіграш кубка району з футболу, в якому приймають участь шість команд колективів фізкультури.

Протягом року команди ветеранів різних вікових груп беруть участь в турнірах та матчевих зустрічах з даного виду спорту. Зокрема в травні цього року був проведений турнір серед ветеранів 35 років та старше в смт Любешів за участю команд Маневицького, Луцького та Рожищенського районів. На запрошення відділу освіти,спорту та туризму Івановського райвиконкому наші спортсмени були учасниками змагань з міні-футболу в місті Іваново Республіка Білорусь.

Для популяризації та розвитку футболу в районі створені та функціонують дві громадські організації: Районна федерація футболу (голова Токарчук 1.1.) та ГО ФК «Прип’ять» (президент Савчук О. І.).

Команда «Прип'ять» є постійним учасником чемпіонату та кубка Волині з футболу, в якому, згідно регламенту, ігри проводяться між дорослими та дублюючими складами.

Збірна команда району в січні-квітні цього року брала участь у чемпіонаті Волинської обласної ради ВФСТ «Колос» та відкритій першості Маневицького району з міні-футболу, де зайняла відповідно шосте та друге місця.

На фінансування даних заходів в 2017 році було витрачено з районного бюджету близько 120 000 гривень, Любешівської селищної ради – З0 000 гривень, спонсорська допомога –15 000 гривень.

Любешівська ДЮСШ має двох тренерів-викладачів з футболу, які займаються в 4-х групах (три групи базової підготовки 1– 4 роки навчання та одна початкова група 1 року навчання). Загалом 58 учнів.

Футболісти ДЮСШ беруть участь у змаганнях за календарним планом районного відділу освіти, молоді та спорту, та у змаганнях які проводяться серед школярів за програмою Волинь спортивна. В 2017 році дві команди заявлені від ДЮСШ в ДЮФЛ Волині, одна у вищий лізі, одна серед юнаків 2002 р.н. та молодші (на даний момент команда 2002 р.н. є лідером по ДЮФЛ). На фінальних змагання з футболу у цьому році по програмі «Спортивні ігри школярів Волині» наші учні посіли третє та четверте місце на змаганнях «Волинь спортивна» серед команд усіх районів області.

На фінансування футболу у Любешівській ДЮСШ в 2017 році було заплановано 89 200 гривень на заходи. На утримання футбольного поля було витрачено –4 347 гривень, в цьому році закупили дві футбольних форми та чотири сітки (дві великих та дві малі).

Поле на стадіоні «Колос» Любешівської ДЮСШ за станом одне з найкращих в області, роздягальні і всі адміністративні приміщення стадіону у належному стані», – така відповідь на депутатський запит першого заступника голови Любешівської РДА Сергія Фесика.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024