Любешів: підприємця «змусили» дотриматись законодавства про працю

20 Листопада 2017, 19:01
1589 Джерело: assistentus.ru

Жительці селища Любешів не погоджувались виплачувати компенсації за невикористану відпустку. 

Вона звернулась до Управління Держпраці у Волинській області та повідомила про порушення трудового законодавства підприємцем, у якого вона працювала в магазині «Меблі», – інформують на сайті установи.

Посадові особи Управління провели інспекційне відвідування, під час якого надали фізичній особі підприємцю роз’яснення законодавства про працю в частині порядку надання щорічної відпустки, нарахування та виплати компенсації за невикористані дні щорічної відпустки при звільненні порядку нарахування та строків виплати заробітної плати.

Під час відвідування також роз’яснили положення та норми Кодексу Законів про Працю України щодо дотримання вимог працевлаштування працівників. Ознайомлено підприємця з порядком укладання трудових договорів між працівником і власником підприємства, наголошено на виплаті грошової компенсацiї за невикористанi щорiчнi вiдпустки. Окремо зупинилися на відповідальності за порушення законодавства про працю.

У результаті проведеної роботи інспекторським складом Управління Держпраці підприємець виплатив заявниці грошову компенсацію за невикористані дні щорічної відпустки в сумі 9034 гривень, а також оформив трудові відносини з іншим працівником.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39