Назвали ціну укріплення стін Любешівського технічного коледжу ЛНТУ

24 Листопада 2017, 11:02
2442 Джерело: www.volynnews.com

У Любешівському технічному коледжі ЛНТУ, де влітку обвалилася стіна, склалася критична ситуація – аби унеможливити подальші руйнування треба щонайменше 2,8 мільйона гривень.

Про це під час сесії Волиньради, 23 листопада, повідомив депутат облради Петро Савчук, – повідомляє ІА ВолиньPost.

Корпус коледжу зазнав руйнувань ще 8 серпня, тож Петро Савчук зауважив, що треба вислухати відповіді правоохоронців стосовно розслідування ситуації та пошуку відповідальних осіб. Окрім того, наразі будівля далеко не в найкращому стані. 

«Ситуація критична, бо за висновком незалежної державної комісії необхідне негайне втручання для збереження державного майна і, відповідно, відновлення та функціонування корпусу», – зауважив Петро Савчук. 

Мовляв, там серйозне руйнування несучих конструкцій, провисання панелей, яке може призвести до катастрофічного руйнування приміщення та навіть нещасних випадків. Наприклад, панель на висоті 8 метрів знаходиться в аварійному стані – тримається лише на защемленій цегляній кладці. Навіть просто за погіршення погодніх умов все може обвалитися.

Відтак, Петро Савчук у запиті просив виділити 2,8 млн гривень, аби унеможливити руйнування, та кошти на проектно-кошторисну документацію. 

Депутати підтримали запит колеги.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром