У райцентрі перевірили, чи продають тютюн та алкоголь підліткам

30 Листопада 2017, 17:09
1758

Працівники Любешівського відділення поліції спільно з працівниками служби у справах дітей Любешівської РДА провели ряд профілактичних рейдів у закладах торгівлі селища Любешів

Мета рейду – запобігти продажу пива, слабоалкогольних, алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім працівниками закладів торгівлі, які мають відповідні ліцензії продаж тютюну та алкоголю, – інформують на сторінці Любешівського відділення поліції ГУНП у Волинській області.

Полісмени визнають, що проблема існує, адже деякі продавці магазинів, не запитують документів і продають цигарки, вино та пиво дітям.


 

Відвідували заклади громадського харчування, магазини, цигаркові кіоски у селищі, де спілкувалися з продавцями та попереджали про відповідальність у разі продажу спиртного підліткам. 

Правоохоронці нагадують, що стосовно продавців, які здійснюють продаж алкоголю або цигарок неповнолітнім особам, складаються адміністративні протоколи за ч. 2 Ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами). Санкція за статтею передбачає штраф від 30 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Безпосередньо продавцеві за продаж алкоголю або цигарок дітям , загрожуватиме штраф від 510 до 1700 гривень, а власники торгівельних закладів повинні будуть сплатити штраф у розмірі 6 800 тисяч гривень та в подальшому вирішуватиметься питання про призупинення терміну дії ліцензії на право торгівлі.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром