Любешів: як у школі виховують маленьких інтелектуалів

22 Грудня 2017, 10:44
3635

В опорному навчальному закладі Любешівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія» провели відкритий урок у першому класі, в якому 19 першокласників навчаються за програмою науково-педагогічного проекту «Інтелект України».

Показали процес навчання за новітніми технологіями у четвер, 21 грудня. Про це повідомляють на сайті Любешівської РДА.

За такою системою навчання у школі працюють вперше.

Під керівництвом вчителя Марії Джуманюк діти із задоволенням працювали, висловлювали свої думки, оцінювали та оперували складними поняттями. Пісенні фізкультхвилинки у класі проводять із допомогою персонажів, зображених на екрані телевізора.

Систему навчання в класі розробили так, щоб підвищити інтерес дітей до вивчення предметів природничо-математичного циклу та іноземних мов. Уроки для першачків проводять за новою методикою, з урахуванням сучасного ритму життя, активного розвитку інформаційних технологій. 

Довідка. Сутність проекту полягає не в насиченні дитини поглибленими знаннями, а у набутті нею, перш за все, необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки, швидких реакцій,раціональної організації навчальної праці; розвитку пізнавальних процесів — сприйняття, пам'яті, мислення, уяви й уваги; розвитку якостей особистості школяра — цілеспрямованості, працелюбності, організованості, охайності, наполегливості, волі тощо.

Важливим моментом проекту є формування емоційно-позитивного стану дитини в процесі навчання. Це відбувається через незвичну добірку  видів завдань: виконання пісень під караоке, читання казок способом стеження за диктором презентації, робота з уривками мультфільмів та пошук переглянутого в тексті, вправа «Фотоапарат» та інші.


 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024