На Любешівщині у свійських тварин виявили сказ

22 Грудня 2017, 20:41
Фахівці стверджують, що ситуацію вдається контролювати 2395 Джерело: Status Quo
Фахівці стверджують, що ситуацію вдається контролювати

На Волині понад 50 тварин захворіли на сказ. Майже половина з них – свійські тварини.

Ситуацію вдається контролювати, – повідомляє ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

Найбільше випадків сказу серед свійських тварин зареєстрували у Володимирі-Волинському, Горохівському, Камінь-Каширському, Ківерцівському, Локачинському, Луцькому, Любешівському, Ратнівському, Маневицькому районах та місті Ковель.

Лікарі-епідеміологи області здійсюють моніторинг звернень громадян за медичною допомогою з приводу укусів їх тваринами. Контролюють також і залишок антирабічних препаратів на місцях.

Медики стверджують, що епідситуація зі сказу контрольована та перебуває на рівні показників минулого року. З приводу укусів до лікарів звернулись майже 1,4 тис. осіб, з них понад 200 отримують профілактичне лікування. Для надання необхідного лікування заклади охорони здоров’я області забезпечені достатньою кількістю антирабічних препаратів.

Лікарі Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України застерігають громадян про небезпеку будь-яких контактів з підозрілими на сказ тваринами.

Медики радять завжди проводити щеплення проти сказу своїм домашнім улюбленцям. А постраждалим від укусів тваринами — виконувати рекомендації лікарів та ні в якому разі не відмовлятись від щеплень. Це єдиний запобіжний захід вберегтись від смертельної хвороби  — сказу.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024