На магістралі Маневичі-Любешів контролюватимуть вагу автомобілів

23 Грудня 2017, 14:58
1890 Джерело: www.volynnews.com

На магістральній ділянці Луцьк-Ківерці-Маневичі-Любешів діятиме габаритно-ваговий комплекс.

Передали обладнання у середу, 20 грудня, біля стін Волинської обласної державної адміністрації. Про це повідомляє ІА «Волинські новини».

Завдяки габаритно-ваговому комплексу планують підвищити рівень безпеки на дорогах та дотримуватись відповідних параметрів перевезення вантажів, адже це дозволить зберегти дороги області.

Як розповів головний спеціаліст відділу державного контролю та нагляду безпеки на транспорті управління Укртранспебезпеки у Волинській області Микола Воробей, до цього в області працював лише один габаритно-ваговий комплекс, який належить «Волинському облавтодору».

Наразі управлінню Укртрансбезпеки у Волинській області передали 2 лабораторії, які будуть залучати для здійснення габаритно-вагового контролю, контролю пасажирського транспорту перевірку на автостанціях, а також перевірки таксі.

Автомобілі оснащені вагами, в комплект входить дві вантажні плити, на які буде заїжджати автомобіль – на комп’ютер буде передаватися інформація про вагу транспортного засобу, яка видаватиметься у вигляді чека зважування. Це дозволить перевірити, чи вагові параметри автомобіля, який зважується, знаходяться в межах дозволених. Також автомобіль обладнаний телескопічною лінійкою для визначення висоти транспортного засобу. Технічні характеристики пристрою дозволяють здійснювати контроль у температурному режимі від -10 градусів до +40.

Перший заступник голови Укртрансбезпеки В’ячеслав Дідківський підкреслив, що на сьогодні важливим питанням є створення системи державного контролю за експлуатацією дорожньої мережі, а цього можна досягти цього лише шляхом спільної кооперації. Також, з його слів, буде посилюватися робота нормативно-правового регулювання, починаючи з відповідальності вантажовідправника та відповідальності перевізника за відмову зупинитися на вимогу працівників.


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024