У Любешівському районі побоюються нової хвилі незаконного видобутку бурштину

05 Січня 2018, 09:07
4682

З метою протидії незаконному видобутку бурштину на території району сьогодні 4 січня перший заступник голови Любешівської райдержадміністрації Сергій Фесик провів засідання робочої групи за участю голови Любешівської ОТГ Олега Куха, керівників правоохоронних органів, природоохоронних  та лісових господарств району.

Під час засідання обговорили питання щодо взаємодії райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, природоохоронних органів з правоохоронними органами із вдосконалення роботи у сфері протидії несанкціонованому видобутку бурштину-сирцю, – повідомляють у відділі внутрішньої політики, організаційної роботи та інформаційних технологій апарату районної державної адміністрації.

Як відомо, на території Любешівського району для належної організації недопущення незаконного видобутку бурштину були залучені придані сили правоохоронців з інших областей, які здійснювали спільні патрулювання району із працівниками поліції Любешівського відділення, лісової охорони державних лісгоспів, прикордонної служби. Нині придані сили правоохоронців на території району не працюють.

За інформацією начальника Любешівського відділення поліції Олега Матчука, у Маневицькому районі зафіксовані нові місця незаконного видобутку бурштину. Аби не допустити подібної ситуації на Любешівщині, Олег Миколайович ініціював проведення наради, під час якої закликав, допоки не прибули в район придані сили правоохоронців, посилити співпрацю поліції з громадськістю, за необхідністю залучати додаткові сили працівників водного господарства, НПП «Прип’ять-Стохід», лісівників, прикордонників, проінформувати населення про наслідки незаконного видобутку «сонячного каменю».

Водночас перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Фесик зазначив: «Нелегальний видобуток бурштину в районі може набрати нових обертів. Тому ми повинні спільно розпочати новий етап в боротьбі із незаконними «старателями». Питання має вирішуватися на рівні Закону, але ми не маємо права допустити нових спалахів. У гонитві за швидкою наживою, люди не замислюються про те, що піддаються ризику виникнення екологічної катастрофи національного масштабу. Наслідком дій «чорних» старателів є стрімке знищення природних ресурсів, для відновлення яких знадобляться десятиліття».

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром