На Любешівщині – пориви дамб через діяльність бобрів

05 Січня 2018, 15:02
1942

Протягом кількох останніх років повені на Волині не було – далася взнаки літня засуха. Цієї осені ситуація змінилась. Вже в листопаді фахівці водного управління області спрогнозували повінь на наступну весну. Однак через надмірні опади великої води в області дочекалися набагато раніше.

Про це пише Перший.

«У Ратнівському районі ще в грудні вийшла на заплаву річка Прип’ять, - коментує ситуацію начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук. – Зараз там поблизу села Щедрогір затоплено 30 гектарів сільгоспугідь. Причина — замулені канали. Там наразі підключили насосну станцію, намагаємось відкачати воду. Також є проблеми з Підгірською внутрішньогосподарською дамбою, яку сильно порили бобри.  Прорив ліквідовують, мішків поки вистачає. У  Любешівському районі на заплаві річка Стохід. Там також великі прориви дамб через діяльність бобрів. Якщо не справимось вручну, будемо використовувати екскаватори. Окремі підтоплені ділянки є в Ковельському та Луцькому районах».

За словами Ростислава Кравчука, починаючи з вересня, щомісяця в області опади значно перевищували норму. У листопаді, приміром, цей показник склав 218%, а середня щомісячна кількість – 170%. Це сприяло значному підвищенню рівнів поверхневих та підземних вод.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024