Вітряна віспа та туберкульоз: на що хворіють любешівці

25 Січня 2018, 13:17
Вітрянка – наразі найпоширеніша хвороба у районі 2792 Джерело: DentaZone
Вітрянка – наразі найпоширеніша хвороба у районі

У Любешівському районі найбільше на Волині дітей захворіло вітрянкою.

Про повідомляють у ДУ «Волинський обласний лабораторний центр  МОЗ України».

Впродовж останнього тижня на грип та ГРВІ  в області  захворіло близько 5000 осіб, що більше на 20% від  попереднього тижня. На сьогодні показник захворюваності нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 19,4%. Перевищення епідемічного порогу не зафіксовано в жодному з районів та міст області.

Найвищі  показники захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в Камінь-Каширському, Луцькому  районах, місті Луцьку, найнижчий – в Іваничівському, Рожищенському  районах. Із числа хворих діти до 17 років становили понад 60,4%. Кількість госпіталізованих з ускладненнями  «ГРВІ» збільшилась на 30%,  госпіталізовали 129 хворих проти 99 минулого тижня, із них 71,3 — діти. З початку епідемічного сезону вже перехворіло близько 77 тисяч  волинян (7,5%), що менше рівня минулого року на 21%.

З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакциновано 2849 осіб (понад 86% від запланованого обсягу).

Спостерігається сезонний ріст захворювань крапельної групи  інфекцій, що не керуються засобами специфічної імунопрофілактики. Вітряною віспою в області захворіло 132  дитини, найбільша кількість захворілих реєструється в Любешівському, Ратнівському, Рожищенському районах та містах Луцьку, Нововолинську.  На скарлатину захворіло 8  дітей.

З інфекцій, що передаються  фекально-оральним шляхом реєструвалися спорадичні випадки інфекційних гастроентероколітів, сальмонельозу. Діарейна група захворювань становить 21%  від інфекційних захворювань за тиждень.

Триває моніторинг заходів профілактичного спрямування щодо попередження виникнення особливо-небезпечних інфекційних захворювань, в тому числі, спільних для людей і тварин.

Виявлено 7  хворих  на відкриту форму  туберкульозу (3 хворих  – в м. Луцьку, 2 — в Любешівському районі, по 1 — в  Ковельському та Горохівському районах).

Продовжується проведення протиепідемічних заходів по локалізації і ліквідації осередків захворювань та заходи профілактичного спрямування.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024