Любешівцям можуть продавати пільгові ліки тільки в разі крайньої необхідності

26 Січня 2018, 12:11
У РДА розмовляли про законодавчу складову пільгових ліків 1575 Джерело: www.uarp.org
У РДА розмовляли про законодавчу складову пільгових ліків

У Любешівській РДА рекомендують виписувати пільгові рецепти тим, кому ліки потрібні за життєвими показннями та в разі крайньої необхідності.

Вирішували питання дешевих ліків під час засідання комісії з питань відшкодування коштів обласного бюджету на придбання високовартісних лікарських засобів за пільговими рецептами громадянам, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи. Про це інформують на сайті Любешівської РДА.

Посадовці обговорили питання щодо виділення коштів на придбання високовартісних медичних препаратів за пільговими рецептами для онко- та інших важкохворих категорій громадян. Розмовляли і про дотримання норм чинного законодавства в частині виписуваних лікарських засобів, виробів медичного призначення, які відпускаються на пільгових умовах чи безоплатно громадянам постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Зінаїда Оласюк наголосила, що Національний перелік основних лікарських засобів, які відпускаються на пільгових умовах, зазнає постійних змін. Вона зазначила, що кількість пільгових ліків постійно зменшується, тому при виписуванні пільгових рецептів необхідно неухильно дотримуватись норм постанови від 17.08.1998 р. №1303 та переліку лікарських засобів, які зареєстровані в Україні в установленому порядку та включені до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

Члени комісії вирішили дозволити аптечним закладам району продовжувати проводити отоварення за пільговими рецептами з візою головних лікарів. У РДА надалі вестимуть контроль за змінами чинного законодавства в частині переліку медичних засобів для пільгового використання, оскільки його недотримання може призвести до нецільового використання бюджетних коштів.

У зв’язку з підвищенням цін на лікарські засоби та обмеженим обсягом коштів, рекомендували виписувати пільгові рецепти громадянам, яким необхідні препарати за життєвими показннями та в разі крайньої необхідності.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром