Природоохоронці здійснили екологічне турне навчальними закладами Любешівщини

04 Лютого 2018, 13:39
Учні активно працювали під час екозаходів 1486
Учні активно працювали під час екозаходів

Працівники НПП «Прип’ять-Стохід» провели цикл екологічних заходів у 10 навчальних закладах району.

Так природоохоронці відзначили Всесвітній день водно-болотних угідь у п'ятницю, 2 лютого. Про це інформують на сторінці НПП «Прип’ять-Стохід» у Facebook.

Працівники відділу екологічної освіти та рекреації ознайомили учнів із роллю водно-болотяних угідь та їхніми функціями у природі, соціально-економічним значенням для людини, можливостями використання для туризму. Спеціалісти наукового відділу розповіли про флору та фауну екосистеми, а служба охорони парку – про важливість збереження та відповідальність за порушення режиму території.

Зі слів природоохоронців, комплекс заходів покликаний привернути увагу до цінності водно-болотних угідь. Вони є важливими, як місця перебування двох третин усіх видів рослинного і тваринного світу, як ділянки продукування біомаси та кисню, як природні акумулятори вологи та фільтри очищення води. Крім екологічного, водно-болотні угіддя мають важливе соціально-культурне та економічне значення, оскільки задовольняють соціальні потреби у рибній ловлі, спортивному полюванні, туризмі та інших видах рекреації, сільському господарстві.

Довідка. Особливо важливими є угіддя, які мають міжнародний статус. Представники 176 країн світу 2 лютого 1971 року в місті Рамсар (Іран) підписали конвенцію, яка в подальшому стала називатись Рамсарською. Згідно з цією конвенцією, кожна країна зобов’язувалася визначити такі цінні території і взяти їх під охорону. Ці водно-болотні угіддя є і у межах НПП «Прип’ять-Стохід» – це «Заплава річки Прип’ять» та «Заплава річки Стохід»

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром