Сергій Соболєв: Порядок денний роботи парламенту не відповідає потребам громадян

07 Лютого 2018, 17:52
1667

На засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та комітетів ВРУ перший заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв заявив, що першочергово народні депутати мають ухвалити закони про тимчасові слідчі комісії та відкрити шлях для ухвалення закону про імпічмент президента, бо «це питання, які дозволять врегулювати політичну ситуацію в державі».

Народний депутат звернув увагу на необхідність обрання нового складу Центральної виборчої комісії з урахуванням інтересів усіх фракцій парламенту. Він нагадав, що раніше президент вніс подання без врахування кандидатури від єдиної фракції – «Батьківщини», попри те, що ця політсила своєчасно подала свою кандидатуру до складу ЦВК. Це свідчить, що влада планує фальсифікувати президентські вибори, а потім, можливо, й парламентські. У понеділок президент під тиском критики виправив свою помилку і таки вніс кандидатуру «Батьківщини».

Серед найважливіших питань, які повинні розглянути народні депутати, Сергій Соболєв назвав звіт голови Нацбанку Валерії Гонтаревої й обрання нового керівника НБУ, бо саме Гонтарєва несе відповідальність за ситуацію з курсом гривні та розвал банківської системи України; врегулювання питання проведення реальної пенсійної реформи; зниження цін на послуги ЖКГ та запровадження такої тарифної політики, яка буде по кишені більшості громадян.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024