У районі «спалили» алкогольних підприємців

08 Лютого 2018, 11:20
Неліцензійний алкоголь 1887
Неліцензійний алкоголь

На Любешівщині зафіксували факти продажу алкогольних напоїв без ліцензії.  

Повідомлення про правопорушення надійшли до правоохооронців району в понеділок та вівторок, 5 та 6 лютого. Про це пишуть на сторінці Любешівського відділення поліції ГУНП у Волинській області у  Facebook.

Під час перевірки цю інформацію підтвердили.  Працівники поліції склали два адміністративні протоколи за першою частиною статті 156 Кодексу України про адміністративні порушення. Санкція статті передбачає  штраф від 50 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, яку отримали від продажу предметів. 


 

Довідка. За продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів без відповідних ліцензій діючим законодавством України передбачена відповідальність зі статтею 17 Закону України  «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».  За торгівлю алкогольними напоями або тютюновими виробами без наявності ліцензії застосовуються санкції у вигляді штрафів. Розмір  штрафу у 200% вартості отриманої партії товару, але не менше 1700 грн. У разі невиконання суб’єктом підприємництва рішення органом контролю про накладення штрафу, такий штраф концентрується  на підставі рішення суду.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024