Любешівська ОТГ: реорганізують центр первинної медико-санітарної допомоги

22 Лютого 2018, 08:52
3619

У Любешівській ОТГ створять комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Про це йшлося під час зустрічі голови селищної ради Олега Куха з представниками Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування, відділу аналітичної обробки інформації акредитації та ліцензування Волинського обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики, начальником управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігорем Ващенюком та керівництвом РДА і районної ради у вівторок, 20 лютого. Деталі повідомляють на сторінці Любешівської ОТГ у Facebook.

Під час зустрічі обговорили механізми та умови формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги. Зокрема, перетворення Центру первинної медико-санітарної допомоги Любешівського району на комунальне некомерційні підприємство. 

Довідка. «Комунальне некомерційне неприбуткове підприємство» та особливості його функціонування визначаються ГКУ. Згідно з ч. 1 ст. 52 ГКУ некомерційне господарювання — це самостійна систематична господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання, спрямована на досягнення економічних, соціальних та інших результатів без мети одержання прибутку»)

Створення такого підприємства дасть змогу забезпечити ефективне використання фінансових, матеріально-технічних та кадрових ресурсів медзакладу, а також отримувати пряме фінансування з Державного бюджету, уклавши попередньо договір з Національною службою здоров’я, а це, в свою чергу, дозволить ще до кінця цього року залучити додаткові кошти на розвиток первинної медицини.


 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром