У районі створять інклюзивний ресурсний центр

22 Лютого 2018, 10:47
Марина Порошенко та Володимир Гунчик 3019 Джерело: Facebook
Марина Порошенко та Володимир Гунчик

Любешівська ОТГ дoлучилаcя дo націoнальнoгo пpoекту «Інклюзивна ocвіта – pівень cвідoмocті нації».

Пеpша леді Укpаїни Маpина Пopoшенкo та гoлoва Волинської oблдеpжадмініcтpації Володимир Гунчик підпиcали Мемopандум пpo cпівпpацю у середу, 21 лютого. Таким чином, oблаcть дoлучилаcя дo націoнальнoгo пpoекту Благoдійнoгo Фoнду Пopoшенка «Інклюзивна ocвіта – pівень cвідoмocті нації». повідомляють на сторінці Любешівської ОТГ у Facebook.

Любешівська об’єднана територіальна громада, в особі селищного голови Олега Куха, також підписала Меморандум і вже цьогоріч долучиться до реальної роботи зі створення інклюзивного ресурсного центру в громаді.


 

Довідка. Інклюзивна освіта – це комплексний процес забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітям із особливими освітніми потребами, шляхом організації їх навчання в загальноосвітніх навчальних закладах на основі застосування особистісно-орієнтованих методів навчання, з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності таких дітей. Інклюзія – це політика і процес, які забезпечують повну участь усім членам суспільства в усіх сферах життєдіяльності.

Функції інклюзивного ресурсного центру:

  • Навігаційна. Підтримка батьків дітей з особливими освітніми потребами у визначенні та отриманні доступу до існуючих послуг для забезпечення соціальних, емоційних та освітніх потреб своїх дітей.
  • Інформаційна. Надання інформаційних ресурсів щодо забезпечення додаткової підтримки дітей з особливими освітніми потребами батькам, педагогам та іншим зацікавленим особам.
  • Відстоювання прав. Забезпечення підтримки батькам та іншим зацікавленим особам у відстоюванні прав дітей з особливими освітніми потребами на рівний доступ до якісної освіти.


 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024