ТОП-7 рішень сесії Любешівської селищної ради

24 Лютого 2018, 16:10
4177

На позачерговому сесійному засіданні депутатів Любешівської селищної ради розглянули 129 питань.

Більше семи годин обговорювали проблеми громади у п'ятницю, 23 лютого. Про це повідомляють на сторінці Любешівської ОТГ.

Район.Любешів обрав сім найважливіших для громади рішень:

 

  1. Депутати підтримали позицію власників земельних часток сіл Бихів та Деревок щодо недоцільності відведення земельних ділянок для видобування корисних копалин.
  2. Задовольнили заяви метеорологічної станції Любешів та Луцького прикордонного загону про встановлення пільг по сплаті земельного податку.
  3. Окремо розглянули прохання і НПП «Прип'ять-Стохід» щодо податкової пільги по сплаті земельного податку. Депутати це прохання не підтримали. В свою чергу, голова селищної ради Олег Кух запевнив, що селищна рада готова надати парку цільову субвенцію на погашення заборгованості, що виникла по сплаті податків на землю, але керівництво НПП і досі не надало пакет необхідних документів.
  4. Прийняли рішення про утворення 15 старостинських округів.
  5. Затвердили на посади заступників селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександра Савчука та Ольгу Кух.
  6. Підтримали звернення до профільних Міністерств щодо збереження Любешівського управління водного господарства та відміни наказу №60 від 13.02.2018 року.
  7. Розглянули питання щодо організації гарячого харчування для дітей, зокрема щодо підтримки звернення депутатів Любешівської ОТГ про скасування тендерних процедур для закупівлі товарів і послуг з організації безоплатного гарячого харчування для дітей, що постраждали від Чорнобильської катастрофи. Питання депутати не підтримали, оскільки процедура публічних закупівель – це одна з вимог Європейського Союзу, яка зменшує корупцію та заощаджує кошти. Натомість запропонували внести певні зміни до діючого законодавства, які б дали можливість усунути недоліки та продовжити харчування, а саме: надати право розпоряднику коштів (в даному випадку управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації) пролонгувати діючий договір не на 20 відсотків, як це передбачено законодавством, а до кінця навчального року.


 

Коментарі
26 Лютого 2018, 20:30
Профанація і ГРОТЕСК!!!Правовий нігілізм. Відсутність освіти.Безглузді рішення...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39