Любешівська ОТГ отримає від держави більше шести тисяч гектарів землі

28 Лютого 2018, 09:50
Любешівській об’єднаній територіальній громаді передадуть 6 335 га земель сільськогосподарського призначення державної власності 2047 Джерело: gtrk-saratov.ru
Любешівській об’єднаній територіальній громаді передадуть 6 335 га земель сільськогосподарського призначення державної власності

Любешівська ОТГ підписала Меморандум з Держгеокадастром, зробивши перший крок до отримання земель у власність.

Офіційно на Любешівщині  стартував процес передачі державних сільськогосподарських земель у комунальну власність ОТГ 1 лютого. Про це повідомляють на сторінці Любешівської ОТГ.

У меморандумі сторони зафіксували взаємні зобов’язання та підходи до процесу передачі землі, основні етапи та їх послідовність. Сторони зобов’язуються максимально сприяти одна одній на всіх етапах.

За повідомленням начальника відділу земельних відносин, містобудування та архітектури селищної ради Миколи Колядюка, Любешівській об’єднаній територіальній громаді передадуть 6 335 га земель сільськогосподарського призначення державної власності. У комунальну власність можна приймати сільськогосподарські землі на площі 4075 гектарів, які вже про інвентаризовані. 2260 гектарів сільськогосподарських угідь буде передано у власність територіальної громади після проведення інвентаризації та реєстрації в кадастрі.

«Меморандум – це, фактично, декларація про наміри. Сам же алгоритм дій передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну включає чотири етапи. Зокрема, це – клопотання ОТГ до Головного управління Держгеокадастру про передачу земель; інвентаризація земель у межах ОТГ; реєстрація земельних ділянок у кадастрі; передача земель у комунальну власність», – роз’яснив Микола Колядюк.

Планується, що перша передача земель державної власності за межами населеного пункту відбудеться у березні 2018 року.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром