Любешівці пікетували податкову у Луцьку

19 Березня 2018, 22:47
Любешівці пікетували податкову у Луцьку 2828
Любешівці пікетували податкову у Луцьку

Любешівська фірма ТОВ «Євротехінов – ЕТІ» на межі закриття через непосильні штрафи. 

Вийти з пікетом під стіни обласного управління Державної фіскальної служби України бізнесменів змусила патова ситуація: їм приписали сплатити понад 700 тисяч гривень, при чому, за словами, директора фірми Михайла Видерка, абсолютно безпідставно.

У понеділок 19 березня в податковій мали розглядати заперечення підприємтва, яке займається забезченням сільгосптехнікою і технічним обслуговуванням найбільших аграрних виробників області.

«Для фірми 700 тисяч – це тяжко, як в моральному так і  у фізичному плані. Тому, якщо проблема не вирішиться, ТОВ «Євротехінов – ЕТІ» буде закриватися. Немає, як такої перспективи і бажання працювати з таким відношенням держави. Але ми будемо боротися до кінця»,– говорить директор Михайло Видерко. 

Проблема полягає в тому, що під час планової перевірки підприємства за трирічну діяльність шестеро інпекторів з Луцька знайшли низку, на думку директора, абсурдних порушень. Серед них відмова прийняти списне пальне на підставі нібито неправильної форми накладних і не визнали витрати на оренду транспорту, мовляв договори з фізичними особами - підприємцями мають бути нотаріально затвердженні. 

«Дивно, бо державна влада постійно говорить, що бізнесу стало легше, але на практиці щось не схоже. Яке блюзнірство, що нам не зарахували жодного літру бензину! Якже ми у просторі переміщалися? Ми ж постійно у дорозі, у полях, – обурюється директор. –Колектив також знає, що за останній рік все, що заробили пішло на ремонт приміщення, реконструкцію опалення, щоб були комфортні умови для роботи. Залишилося тільки працювати, хотіли з цього підняти зарплати, щоб люди не втікали в Польщу, а тут таке... Якщо все ж доведеться сплати штрафи, то не буде виходу, як припинити роботу, бо наші фахівці не заслуговують мізерних зарплат».

ТОВ «Євротехінов – ЕТІ» має десятки контрагентів за кордоном, деякі з них готові підтримати любешівців інформаційно і навіть на акціях у Києві. Іноземців вкрай дивує таке ставлення до одного з найбільших наповнювачів бюджету. За три роки компанія сплатила понад 30 мільйонів гривень до бюджетів різних рівнів, з них у любешівську громаду надійшло більше 2 мільйони гривень податків.

Більше дивіться у відео:

 

Коментарі
22 Березня 2018, 20:46
Любешівська фірма ТОВ «Євротехінов – ЕТІ» я і не знав, що така фірма існує в Любешові, хіба на папері, щей с/г техніку постачає, продає . Колись в Любешові нафтопродукти переробляли на папері без сплати податків.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024