Любешів: на сесії селищної ради розглянули 83 питання

25 Березня 2018, 11:02
2199

Відбулося засідання чергової п’ятої сесії селищної ради сьомого скликання. На сесію прибули 30 із 34 депутатів, а також депутат обласної ради Микола Бущук.

Розпочав сесію голова селищної ради Олег Кух з урочистого вручення посвідчень депутата селищної ради, які підтверджують повноваження представників громади, – про це повідомляють на сторінці Любешівської ОТГ у Facebook.

Потому перейшли до розгляду запитів та звернень депутатів. Так, на ім’я голови надійшли слідуючі запити: щодо організації транспортного сполучення с. Міжгайці з смт Любешів; щодо встановлення вежі мобільного зв’язку на території Залізницького старостинського округу; щодо встановлення дитячого майданчика у с. В’язівне; щодо вирішення проблем стосовно утримання доріг в с.Підкормілля; щодо введення в експлуатацію вуличного освітлення по вул. Богдана Хмельницького, Зелена, Костюшко; щодо електрифікації житлового масиву по вул. Берегова в с. Заріка; щодо розширення або виділення земельної ділянки під кладовище.

Голова доручив заступнику усі запити взяти на опрацювання та вжити необхідних заходів для виконання і здійснення контролю.

У ході чергового засідання було розглянуто 83 питання, серед них: про Програму економічного і соціального розвитку Любешівської селищної ради на 2018-2020 роки; про надання згоди на безоплатну передачу майна у комунальну власність Любешівської селищної ради; про безоплатне прийняття юридичної особи – Центру первинної медико-санітарної допомоги Любешівського району, в тому числі їх цілісні майнові комплекси, будівлі та споруди, індивідуально визначене майно зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Любешівського району у комунальну власність Любешівської селищної ради; про безоплатне прийняття юридичної особи – Любешівський районний будинок культури, в тому числі їх цілісні майнові комплекси, будівлі та споруди, індивідуально визначене майно зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Любешівського району у комунальну власність Любешівської селищної ради; про затвердження звіту про виконання селищного бюджету за 2017 рік; про внесення змін до рішення Любешівської селищної ради від 22.12.2017р. №2-2/22 «Про селищний бюджет» та інші.

Варто зазначити, що передувало сесії засідання постійних комісій селищної ради, на яких детально були опрацьовані всі питання порядку денного сесії.

Отож, враховуючи рішення комісій, депутати підтримали вищезазначену Програму із деякими змінами та поправками. Надали згоду на безоплатну передачу майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селища Любешівського району у комунальну власність Любешівської селищної ради.

Також надали згоду на безоплатне прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Любешівського району у комунальну власність Любешівської селищної ради юридичної особи – Центру первинної медико-санітарної допомоги Любешівського району їх цілісні майнові комплекси, будівлі та споруди, індивідуально визначене майно.

Більше того, голова селищної ради Олег Кух зазначив, що селищна рада готова прийняти майно разом з установами при умові, що внесені ним пропозиції по розподілу вільних залишків будуть враховані, мова йде про спрямування приблизно 80 відсотків від утвореного вільного залишку до бюджету селищної ради, оскільки якщо брати район в цілому, то кількість населення ОТГ становить 83 відсотка.

У другій частині сесії депутати розглянули блок земельних питань.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024