У Любешові презентували роман «Айхо, або Подорож до початку»

27 Березня 2018, 12:35
«Айхо, або Подорож до початку» 2566
«Айхо, або Подорож до початку»

У Любешові презентували книгу «Айхо, або Подорож до початку».

Презентація відбулася у понеділок, 26 березня 2018 року, у районному Будинку культури, - повідомили на сайті Любешівської райдержадміністрації.

«Айхо, або Подорож до початку» – дебютний роман волинської письменниці Орести Осійчук, який здобув чимало літературних відзнак та був перевиданий видавництвом «Синя папка» восени 2017 року.

Роман отримав першу премію у номінації «Прозові твори для дітей» на Міжнародному конкурсі «Коронація слова» у 2013 році, у 2014 році увійшов у 20-ку кращих дитячих книжок у «Рейтинг критика», а на ХХХVI Загальноєвропейському фестивалі наукової фантастики «Єврокон» у номінації «Найкращий дебют 2016 року».

Як розповіла письменниця, книга оформлена у пастельних тонах, тому що ілюстрації були створені із пластиліну – їх робив луцький аніматор Леонід Тивонюк. Аніматор створив цілу карту світу із глини, у якому живе Айхо. Зараз цю карту випікатимуть у печі, аби потім її презентувати світ Узбережжя, аби читачі могли краще зрозуміти де Країна Червоного Сонця, Шанталія тощо.

Ореста розповіла, що була щиро переконана, що Айхо – це вона вигадала і ніколи такого не чула, але коли «загуглила», їй видало: «Айхо – японський масаж», а потім побачила радянський мультик «Оленятко Айхо».

Наприкінці зустрічі Ореста Осійчук провела «книжкові гадання», і відповіла рядками свого твору на питання, що найбільше хвилювали малих читачів.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром