З квітня жителі Любешівщини можуть обрати лікаря

01 Квітня 2018, 11:23
1511

Міністерство охорони здоров’я затвердило Порядок вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу. Відтак, уже з 2 квітня 2018 року українці зможуть вибирати лікаря у будь-якому медзакладі, незалежно від місця прописки чи проживання. Водночас, цей медзаклад має бути підключеним до системи «Електронне здоров’я».

Про це повідомляють у відділ інформаційної політики Волинської облдержадміністрації.

Зокрема, підписуючи декларацію з обраним лікарем, державу повідомляють через Національну Службу Охорони Здоров’я (НСЗУ), що кошти за обслуговування населення мають надходити у відповідний медзаклад. Тобто декларація фактично і є формою заяви. Її не потрібно перепідписувати, адже декларація діє доти, доки громадянин не вирішить змінити свого лікаря.

Заклад, де вже можна підписати декларацію, можна розпізнати за наліпкою «Тут можна обрати свого лікаря».

Для підписання декларації з лікарем:

  1.  Зверніться у медзаклад, де працює терапевт, педіатр чи сімейний лікар, з яким ви хочете підписати декларацію. З собою потрібно мати паспорт, податковий номер і мобільний телефон. Якщо ви підписуєте декларацію з педіатром чи сімейним лікарем для дитини, то візьміть також свідоцтво про народження дитини.
  2. Ваші дані та контактний телефон внесуть у систему «Електронне здоров‘я». Це зробить уповноважена особа закладу ПМД: в різних медзакладах це може бути або реєстратор, або медсестра, або лікар тощо.
  3.  Уповноважена особа медзакладу роздруковує із системи «Електронне здоров‘я» примірник декларації для перевірки.
  4. Якщо все правильно, уповноважена особа медзакладу роздруковує із системи «Електронне здоров‘я» ще один примірник декларації.
  5. Пацієнт підписує 2 примірники деклараці.
  6. 6. Уповноважена особа медзакладу накладає електронний цифровий підпис працівника юридичної особи на декларацію та надсилає її в систему «Електронне здоров’я»
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024