Фарбування яєць на Великдень: шість порад як це зробити

03 Квітня 2018, 15:30
2684

Святковий стіл, печіння паски і, звичайно, фарбування яєць – так щороку до Великодня готується кожна господиня.

Таким клопотом, як фарбування яєць можна займатися всією родиною. Він є дуже давнім і зацікавить навіть найменших, - пише stb.ua.

Існує декілька способів фарбування яєць.

1. Ефект градієнта – плавний перехід насиченого відтінку кольору до світлого. Отже розведіть фарбу  в невеликій ємності та за допомогою ополоника опустіть яйце трохи більше, як на половину на 3 – 4 хвилини, при цьому злегка то піднімати то опускати його. По закінченні часу підніміть яєчко до половини і залиште на 5 – 6 хвилин, знову піднімаючи і опускаючи. По-закінченню потримайте у фарбі тільки нижню частину яйця протягом 10 хвилин. Ну от і все градієнт готовий!

Градієнт
Градієнт

2. Мережеві візерунки. Щоб отримати ніжний і красивий візерунок, загорніть яйце у клаптик мереживної тканини, закріпіть кінці ниточкою і опустіть у розчин з фарбою на 10 – 15 хвилин. Після чого дістаньте крашанки і зніміть тканину – візерунки залишаться на шкаралупі.

Мережеві візерунки
Мережеві візерунки

мережеві візерунки
мережеві візерунки

3. Яскрава посипка. Різнокольорову посипку найчастіше використовують для декору пасок. Також їх можна застосувати і в декорації крашанок. Перше, що потрібно зробити для того, аби посипку прикріпити – нанести на яйце білок, а потім опустити у блюдце з посипкою. Досить ефективно!

Яскрава посипка
Яскрава посипка

4. Наступний спосіб фарбування яєць дуже простий, але водночас красивий та оригінальний – це бризки золота. Для роботи знадобиться стара зубна щітка або пензлик, його потрібно занурити у золотисту харчову фарбу. Потім зробити бризки на пофарбоване яйце, провівши по ворсинкам пальцем. Неймовірна краса, згодні?!

Бризки золота
Бризки золота

5. Багато хто пам’ятає, як раніше фарбували яйця, відварюючи їх у цибулині. Такий спосіб називають – бабусин метод. Прикладіть до яйця маленькі квіточки або шматочок кропу, оберніть тканиною і помістіть у відвар. Ну ось – крашанки готові!

Бабусин метод
Бабусин метод

6. Ефект мозаїки – один із найлегших способів фарбування крашанки. Побийте шкаралупу ложечкою та опустіть у розчин з натуральним барвником на кілька годин. Все готово!

Мозаїка
Мозаїка

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024