Центр первинної медико-санітарної допомоги відійде до Любешівської ОТГ

15 Квітня 2018, 19:15
3336

У п'ятницю, 13 квітня, відбулося засідання позачергової шостої сесії Любешівської селищної ради. Позачерговість викликана тим, що до 1 липня 2018 року потрібно провести реорганізацію Центру первинної медико-санітарної допомоги у комунальну некомерційну установу.

Про це повідомляється на сторінці Любешівської ОТГ у Фейсбук.

«Тому що лише медичні заклади у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Національною службою здоров'я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету. До прикладу: якщо на сьогодні фінансування на одного жителя Любешівського району становить 240 гривень, то після реорганізації становитиме – 370 гривень», – наголосив очільник громади Олег Кух, звертаючись до депутатів.

За словами Олега Івановича, до кінця цього року Любешівський ​центр первинної медико-санітарної допомоги отримає більше 10 мільйонів гривень для формування спроможної мережі. На сьогоднішній день на рівні Міністерства охорони здоров’я затверджені пропозиції по об’єктах, на яких буде проведено капітальний ремонт. Також до кінця року планується придбання 9-ти транспортних засобів, проводитимуться поточні ремонти, покращуватиметься матеріальна база. В Програму соціально-економічного розвитку громади також включене проведення поточних ремонтів по окремих приміщеннях як ЦПМСД, так і ЦРЛ.

За результатами розгляду даного питання депутати одноголосно прийняли рішення про входження в засновники та затвердження Статуту Комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги Любешівського району».

Отож, процедуру передачі Центру первинної медико-санітарної допомоги Любешівського району у комунальну власність селищної ради зі сторони Любешівської ОТГ запущено, тепер черга за депутами районної ради.

 


Коментарі
27 Квітня 2018, 19:41
Реорганізація — це повна або часткова заміна власників корпоративних прав підприємства, зміна організаційно-правової форми організації бізнесу, ліквідація окремих структурних підрозділів або створення на базі одного підприємства кількох, наслідком чого є передача або прийняття його майна, коштів, прав та обов'язків правонаступником для КОВЕЛЯ. Стаття 59 Господарського кодексу України прирівнює припинення до реорганізації. Однак, термін Реорганізація є більш широким і включає в себе окрім власне припинення, в тому числі зміну в структурі власників підприємтства, тощо. СТАТТЯ 49. Охорона здоров'я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм.<br/>Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності. Правовий нігілізм, порушення конституційних прав громадян!!! Люди голосуватимуть бо вони не знають, що голосують проти самих себе. Відсутня кваліфікація...
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024