У Любешові оштрафували продавчиню, яка продала алкоголь неповнолітньому

23 Квітня 2018, 16:34
1428

У лютому місяці 2018 року працівником ювенальної превенції Любешівського відділення поліції було виявлено та задокументовано факт продажу алкоголю особі, яка не досягла 18-річного віку.

Про це повідомляється на сторінці Любешівського відділення поліції у Фейсбук.

Задокументовані матеріали були скеровані до адміністративної комісії селищної ради для прийняття рішення. Відтак, постановою адміністративної комісії при виконавчому комітеті Любешівської селщної ради 32-річну продавчиню визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення та накладено штраф у розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (що становить 510 гривень).

В подальшому всі необхідні матеріали будуть скеровані до фіскальної служби для вирішення питання про застосування фінансових санкцій до суб'єкта господарювання.

У поліції нагадують, що за продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім застосовується відповідальність, а саме: за продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових особам, які не досягли 18 років – фінансова санкція у розмірі 6800 гривень. Разом зі штрафом у суб’єктів господарювання анулюється ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Крім того за вчинені порушення працівником підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування передбачено адміністративний штраф у розмірі від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також закликають мешканців

Любешівщини, якщо хтось став свідком продажу чи купівлі неповнолітнім цигарок або алкоголю, зупинити продавця і дитину. Повідомити про такий факт правоохоронним органам.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром