У Люб’язі у день народження загиблого учасника АТО поклали квіти до могили

24 Квітня 2018, 17:44
4421

Сьогодні, 24 квітня, мав би відсвяткувати своє день народження загиблий учасник АТО Роман Корець.

Про це повідомляється на сайті Любешівської РДА.

У родині Корців з села Люб’язь мало б бути свято…У їхнього сина, чоловіка, тата двох донечок був би 37-ий день народження. Проте, замість хорошого настрою і привітань, мама – Надія Юхимівна, зі сльозами на очах і тюльпанами в руках поспішає до свого єдиного сина на могилу.

Аби вшанувати подвиг свого земляка і ще раз подякувати матері за Героя, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Фесик спільно з селищним головою Олегом Кухом та головою районної ради Петром Нагорним відвідали та поклали квіти до могили загиблого учасника АТО.

Відслуживши рік у зоні так званого АТО, Роман вже готувався повернутися додому. Проте 14 липня 2015 року біля населеного пункту Золоте Луганської області за чотири дні до мобілізації під час виконання робіт по фортифікаційному обладнанню (потрапив з побратимами в пастку із повалених дерев) старший лейтинант загинув.

Нагадаємо, що Корець Роман був мобілізований до Збройних сил України (703-й інженерний полк) 9 серпня 2014 року та був призначений заступником командира військової частини із озброєння. Брав участь у виконанні завдань інженерного забезпечення на території Донецької та Луганської областей.

Похований на кладовищі рідного села Люб’язь.

Указом Президента України №568/2015 від 5 жовтня 2015 року «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверинітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). В селі Люб’язь вулиця Першотравнева перейменована на вулицю Романа Корця.

 






Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024