Як у Любешові вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

27 Квітня 2018, 17:41
3190

У четвер, 26 квітня, в малому залі районного Будинку культури відбувся тематичний захід, приурочений 32-ї річниці трагедії на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це повідомляється на сайті Любешівської РДА.

Пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи учасники заходу вшанували хвилиною мовчання. Опісля ведучі заходу нагадали присутнім про події того дня у не далекому 1986 році. Сумні композиції, демонстрація відеоряду під час заходу ніби повернули присутніх у ті дні.

Зі словами вдячності та шани до присутніх звернувся перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Фесик.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Героїв Чорнобиля, які ціною свого життя захистили людство від атома, який вирвався і зруйнував реактор. 26 квітня 1986 року залишилося в пам’яті, як трагічна дата найбільшої техногенної катастрофи, що принесла народам Європи велику біду. Наш доземний уклін, наша довічна вдячність вам, людям, які ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брали участь у ліквідації наслідків аварії, відроджували і продовжували відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. Висловлюю щиру вдячність учасникам ліквідації за ваш громадянський подвиг, за добрий приклад, який ви і нині подаєте молодшим поколінням»,  – зазначив Сергій Іванович.

По закінченню, управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації та селищною радою ліквідаторам виділена матеріальна допомога. В свою чергу, голова Любешівської районної організації спілки «Союз Чорнобиль» Антонюк Микола Володимирович подякував районній владі за підтримку і допомогу.

Закінчився захід духовним гімном «Боже великий, єдиний…».

 








Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024