Як любешівчани відзначили День вишиванки

18 Травня 2018, 09:48
3332

Колектив Любешівської райдержадміністрації підтримав 17 травня загальнонаціональне свято – «Всесвітній день вишѝванки», адже свято запрошує кожного свідомого громадянина одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання.

Про це повідомляють у Любешівській РДА.

Всеукраїнську акцію «День української вишиванки» було започатковано студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2006 році, яка запропонувала однокурсникам якогось дня разом одягати вишиті сорочки.

У перший рік свята у 2006 році вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України. 

День вишиванки, який традиційно відзначається у третій четвер травня, єднає українців незалежно від їхньої статі, соціального статусу, віросповідань чи політичних поглядів. 

 















 

 

 

Працівники Любешівської селищної ради також підтримали свято і одягнули вишиванки, тим самим виразили свою національну, громадянську позицію та свідомість.

 













 

Працівники Любешівського центру зайнятості у День вишиванки.

 





 

Святковий концерт у Любешівському технічному коледжі Луцького НТУ з нагоди Дня матері та Дня Вишиванки.

 









Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024