Мешканець Любешівщини ухилився від служби в армії

25 Травня 2018, 10:27
2742

Двічі на рік у всіх областях України проводиться набір на строкову військову службу, в рамках якої в армію забирають тисячі українців. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язком українців (ст. 65 Конституції та ч. 1 ст. 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»).

Про це зазначається на сторінці Любешівського відділення поліції.

Проте, є непоодинокі випадки ухилення від призову на строкову військову службу. 

Так, 23 травня до Любешівського відділення поліції надійшли матеріали Любешівського районного військового комісаріату щодо 20-річного жителя Любешівського райноу, який будучи визнаний придатним до військової служби за призовом, отримавши бойову повістку не прибув у встановлений день до Любешівського РВК для подальшої відправки. 

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статею 335 Кримінального кодексу України (Ухилення від призову на строкову військову службу), санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 3-х років.

Д О В І Д К А

Ухилення від призову на строкову військову службу - стаття 335 Кримінального кодексу України.
Ухилення від призову на строкову військову службу - карається обмеженням волі на строк до трьох років.
Ухилення від призову за мобілізацією - стаття 336 Кримінального кодексу України.
Ухилення від призову за мобілізацією - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.
Ухилення від військового обліку або спеціальних зборів - стаття 337 Кримінального кодексу України.
1. Ухилення військовозобов'язаного від військового обліку після попередження, зробленого відповідним військовим комісаріатом, - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців.
2. Ухилення військовозобов'язаного від навчальних (чи перевірних) або спеціальних зборів - карається штрафом до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром