Сергій Соболєв виключає можливість в Україні дострокових виборів

12 Червня 2018, 13:50
745

Заступник керівника фракції «Батьківщина» у ВР Сергій Соболєв вважає за необхідне звільнити низку одіозних міністрів уряду, які співпрацювали з попередньою владою. В інтерв’ю журналістам у кулуарах парламенту він нагадав, що «Батьківщина» не голосувала за призначення уряду, за призначення окремих міністрів.

За його словами, відставка міністра фінансів Олександра Данилюка була лакмусовим папірцем, оскільки цей чиновник свого часу був ключовим радником Віктора Януковича і проводив абсолютно згубний для країни курс в часи попереднього уряду.

«Яким чином і за чиєю квотою він потрапив до нинішнього уряду – це питання», – додав політик.

Сергій Соболєв зазначив, що таких представників Януковича в чинному уряді, на жаль, ще достатньо. Наприклад, міністр транспорту Володимир Омелян свого часу був заступником керівника департаменту в міністерстві Юрія Колобова, якого шукають по всьому світу за оборудки з поверненням ПДВ та з бюджетом.

«Саме тому є ще питання щодо низки міністрів, яких треба зняти з посад», – сказав народний депутат.

Заступник керівника фракції «Батьківщина» також зауважив, що відставка всього уряду в парламентсько-президентській республіці можлива тільки після обрання нового парламенту.

Водночас політик зазначив, що парламентські й президентські вибори відбудуться відповідно до визначених Законами України строків.

«Я не вірю в дострокові вибори, бо у президента був останній привід – неухвалення закону про Антикорупційний суд. І він робив все, щоб перекласти відповідальність на парламент. Але парламент виявився набагато розумнішим, ніж ті, хто прогнозували цю кризу для Верховної Ради», – заявив Сергій Соболєв.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39