Як на Любешівщині відзначили одинадцятьох матерів-героїнь

19 Червня 2018, 11:35
4611

У п'ятницю, 15 червня, голова облдержадміністрації Олександр Савченко вручив нагрудні знаки «Мати-героїня» любешівським жінкам.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Загалом цьогоріч таке звання отримали 128 багатодітних матерів з Волині, 11 з них – з Любешівського району: Людмила Веремійчик с. Бихів (6 дітей), Валентина Демидович с. Березичі (6 дітей), Уляна Камельчук с. Погулянка (8 дітей), Галина Кравчук с. Ветли (5 дітей), Анастасія Крицька с. Невір (5 дітей), Любов Кругова с.Гірки (8 дітей), Надія Матвійчук с.Залаззя (5 дітей), Валентина Михалик с. Цир (5 дітей), Людмила Мокич с. Вітуле (5 дітей), Наталія Рибчик с. Цир (7 дітей), Оксана Ященко с. Великий Курінь (7 дітей).

Вітали жінок концертом, квітами та подарунками. Багатодітна мама із села Бихів Людмила Веремійчик виховує 6 дітей – найстаршому сину 22, наймолодшому - 4 роки.

«Старший син вже служить у Збройних силах України у місті Луцьку, дочка Катерина працює в Луцьку, троє школярів та одне ще маленьке – 4 рочки. Я не шкодую, що народила багатьох дітей. Вони мені теж ніколи не казали, от нащо нам так багато – навпаки – ще хочуть сестричку, та вже здоров’я не дозволяє», – розповіла жінка.

Мати-героїня зізнається, що й сама виросла у родині, де було 6 дітей, тому завжди мріяла про велику сім'ю. Її та інших «почесних» мам вітав Олександр Савченко, який і вручав відзнаки.

«На сьогодні я хочу з вами разом цю прогалину заповнити. Ми повинні змінити взагалі погляд на материнство. Адже це дуже тяжка і не завжди вдячна робота. Але з іншого боку, це найнадійніша інвестиція, у яку можна вкладати. Діти в багатодітних сім’ях виростають у колективах, у них зовсім по-іншому дивляться, це ваша гордість і наше майбутнє – усієї держави і області», - зауважив Савченко.

Наприкінці він побажав жінкам натхнення, терпіння та віри в те, що діти будуть щасливіші за своїх батьків. Після вручень місцеві колективи та артисти подарували мамам-героїням пісенні вітання.

До слова, всім жінкам виплатять одноразову винагороду у розмірі 17,6 тисяч гривень - департамент соцзахисту ОДА вже подав заявку про виділення бюджетних коштів. Окрім того, почесне звання дає право на одержання додаткової фінансової виплати – пенсії обсягом 581 грн.

 










Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024