На Любешівщині зафіксовали випадки шахрайства

09 Липня 2018, 12:22
Обережно шахраї! 1853
Обережно шахраї!

До Любешівського відділення поліції надійшло два повідомлення про те, що до громадян телефонують невідомі особи.

Шахраї представляються працівниками поліції та повідомляють, що їхні рідні знаходяться в поліції та за їх звільнення вимагають грошові кошти. Така інформація була надішлена до відділення у четвер, 5 липня. Про це повідомляють на сторінці Любешівського відділення поліції ГУНПу Волинській області у Facebook.

Як зазначається на сторінці, то люди, на щастя, не впали в паніку і не предали кошти шахраям.

Та все ж, шановні мешканці Любешівщини, запам'ятайте, адже саме за такою схемою найчастіше користуються шахраї.

Любешівське відділення поліції нагадує, як діяти у подібних ситуаціях. Отож, щоб не  стати жертвою таких шахраїв, треба слідувати наступним правилам:
1) Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.
2) У таких випадках ніколи не називайте своїх близьких на ім’я. Попросіть людину, яка представилася працівником поліції, назвати прізвище, ім’я, по батькові і дату народження затриманого родича. Практично в 100 відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють і ваш номер набрали шляхом випадкового набору.
3) Уточніть, в якому саме відділі поліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть в поліцію (телефон чергової частини «102») і перевірте інформацію, що є у вас.
4) Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги» (вашому сину або родичу) чи людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром