Боротьба з африканською чумою на контролі

16 Липня 2018, 13:18
Африканська чума 863
Африканська чума

За час неблагополуччя в зоні епізоотичного осередку відстрілено та знайдено мертвими 14 диких кабанів. Трупи відстріляних диких кабанів та тварин, що загинули, знищені з дотриманням вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней. Проведена дезінфекція місць захоронення.

Під час відстрілу диких кабанів забезпечено участь спеціалістів ветеринарної медицини з метою проведення ветеринарно-санітарної експертизи та відбору біоматеріалу, – про це йдеться на сайті Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

У зоні захисту добуто 13 диких кабанів, від яких відібрано біоматеріал, з яких вісім направлено у Львівську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини. Результати дослідження – ДНК вірусу африканської чуми не виявлено, п’ять проб – в роботі.

Депопуляція диких кабанів на даний час проводиться в Любомльському (23 голови), Любешівському та Маневицькому районах по (2 голови). Всього відстрілено 27 голів.

Спеціалістами ветеринарної медицини у районах та містах області здійснюються подвірні обходи господарств приватної форми власності, з метою обстеження дворів та огляду наявного свинопоголів’я, хворих та загиблих тварин не виявлено.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024