«Завдання нової Конституції – разом із народом виробити шлях у майбутнє України», – ​​​​​​​Юлія Тимошенко

17 Липня 2018, 20:27
802

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що нинішня Конституція відіграла позитивну роль – закріпила суверенітет держави.

Проте чи не щороку кожен глава держави підлаштовував її під себе. Тому в Україні треба ухвалити такий Основний документ, який не дозволить президенту мати абсолютну владу.

На переконання політика, нині український народ має право та можливість перезавантажити владу, «адже люди втратили віру в те, що в державі щось зміниться». Тому слід зібрати весь інтелект нації і виробити чіткий покроковий план дій, як вивести країну з важкого стану.

«Треба контролюючі органи чітко відмежувати від політичних діячів, від уряду, парламенту. До того ж, нова Конституція має відрізнятись від попередньої, яка творилася за зачиненими дверима декількома людьми, які ділили країну та бюджет», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер партії «Батьківщина» вважає, що новий суспільний договір слід створити разом із громадянським суспільством та ухвалити на всенародному референдумі, який оголосить своїм указом новий Президент України.

У прямому ефірі «Свободи слова» Юлія Тимошенко запросила політичних лідерів і представників громадянського суспільства до спільної роботи над проектом нової Конституції.

Своєю чергою, народний депутат від партії «Батьківщина» Олексій Рябчин в прямому ефірі «Радіо НВ» нагадав, що професійне обговорення нової Конституції України вже розпочалось. Після того, як 15 червня на презентації «Нового курсу України» в Києві Юлія Тимошенко озвучила думки щодо її бачення нової концепції Основного Закону України, щопонеділка проходять обговорення нових конституційних принципів під її модераторством. Згодом планується провести подібні заходи в усіх регіонах України.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024