Любешівську ОТГ промоніторила ОБСЄ

25 Жовтня 2018, 09:30
Представники ОБСЄ 2178 Джерело: lubeshivska.gromada.org.ua
Представники ОБСЄ

Представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні відвідали Любешівську ОТГ.

Зі станом справ у громаді закордонних експертів ознайомив селищний голова Олег Кух – повідомляють на сайті Любешівської селищної ради.

Насамперед спостерігачі ОБСЄ поцікавилися процесом децентралізації в районі, а також питанням «тривладдя» в районі та проблемами, які виникають у зв’язку з дублюванням повноважень, зокрема, бюджетні.

«Ситуація, коли  82 % району  «накривається» однією громадою, є специфічною. На сьогодні не врегульовано питання розподілу повноважень та  функцій між ОТГ, районною державною адміністрацією та районною радою. Розв’язати питання з дублюванням цих функцій та усунути ряд проблем, що перешкоджають якісному наданню послуг людям, можливо лише на державному рівні, прийнявши відповідне законодавство про адміністративно-територіальний устрій. Це, на мою думку, є необхідною умовою для подальшого розвитку  успішної децентралізації», – зазначив  Олег Кух у розмові з представниками ОБСЄ.

Цікавилася закордонні спостерігачі і безпекою мешканців громади, співпрацею в цьому напрямку з правоохоронними органами, правами національних меншин у районі,  дотриманням соціальних гарантій учасників АТО. Обговорили також і міжнародну співпрацю, питання українсько-білоруського кордону.

Не минули і релігії, зокрема надання автокефалії  для УПЦ.

«Єдина церква – можливість для України йти своїм шляхом. Як відреагують наші парафіяни на надання автокефалії, я не можу передбачити. Завжди знайдеться той, хто почне «розхитувати» це питання, продовжить маніпулювати вірянами. Але хочу запевнити, що як голова громади зроблю все можливе аби забезпечити право вірян зробити свій вибір і ходити до тієї церкви, в яку вони забажають. Дискримінації за релігійними вподобаннями не буде», – запевнив  селищний голова.

Сторони обмінялися контактними телефонами та висловили готовність до подальшої  співпраці.

Зустріч представників ОБСЄ із селищним голоовю Олегом Кухом
Зустріч представників ОБСЄ із селищним голоовю Олегом Кухом

 

Коментарі
25 Жовтня 2018, 13:28
тривладдя» в районі, люди розуміють великий обман, шахрайство, що по суті лише збільшило штат чиновників і змінило назви.ОБСЄ чому тоді ви мовчите публічно? Моніторинг по суті, але приховання, покривання злочину це бездіяльність і потурання, фіктивним змінам.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром