Лісова охорона Любешівщини допомагає рятувальникам у гасінні пожеж на торфовищах

30 Жовтня 2018, 12:06
Лісова охорона Любешівщини допомагає рятувальникам 1624 Джерело: lisvolyn.gov.ua
Лісова охорона Любешівщини допомагає рятувальникам

Державні лісогосподарські підприємства Волинського ОУЛМГ не залишаються осторонь у випадку загорянь.

Маючи відповідну техніку та спецзасоби, державні лісгоспи за потреби постійно їх залучають до гасіння пожеж – повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Залучаються і людські ресурси. Адже будь-яке загоряння – не важливо, сталося воно на сільгоспугіддях ОТГ чи в лісових масивах – загрожує бідою.

На щастя, вже другий рік поспіль пожежну ситуацію у лісах вдається тримати на контролі. Протягом пожежонебезпечного періоду-2018  лісівникам вдалося не допустити у лісові масиви держлісфонду Волині жодної пожежі.

Щодо гасіння пожеж на торф’яниках, то загалом цього року було 90 виїздів пожежних автомобілів держлісгоспів Волинського ОУЛМГ. Зокрема – ДП «Маневицьке ЛГ»  – 66  виїздів, ДП  «Камінь-Каширське  ЛГ»  – 12, ДП «Любешівське  ЛМГ»  – 2 виїзди, ДП «Поліське ЛГ» – 10 виїздів пожежних автомобілів.

Варто наголосити, що пожежі на торфовищах є вкрай небезпечними, адже температура при пожежах торфу може сягати 1000 градусів за Цельсієм. Крім того, торф має здатність горіти під час дощу.

Основним способом гасіння торф’яних полів є окопування території, що горить, до мінерального ґрунту чи до ґрунтових вод з унеможливленням подальшого розповсюдження загорань. Саме завдяки професіоналізму та налагодженій роботі лісівників не було допущено загорання територій державного лісового фонду.

Читайте також: «На Волині горять торфовища через паліїв сухостою».

Коментарі
30 Жовтня 2018, 20:01
за таку зарплвту хай "двойку" ловлять, день-ніч везуть.
30 Жовтня 2018, 20:03
беруть -крадуть ліс, а вони тушать, а ліс крадуть.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром