Коли облаштують у районній лікарні кімнату матері та дитини?

12 Листопада 2018, 09:00
Депутат Валерій Панасюк 2177 Джерело: lubeshivska.gromada.org.ua
Депутат Валерій Панасюк

На позачерговій сесії Любешівської селищної ради обговорили потребу облаштувати в районній лікарні кімнату матері та дитини.

Порушив це питання у своєму запиті депутат Валерій Панасюк – повідомляють на сайті Любешівської ОТГ.

Селищний голова Олег Кух вважає, що облаштувати таку кімнату з усім необхідним інвентарем у Любешівській ЦРЛ можливо. І Центр первинної медико-санітарної допомоги, що підпорядковується селищній раді, спроможний це зробити. Проте проблема полягає у відсутності приміщення, бо ж і сам Центр змушений орендувати кабінети в районної лікарні.

«Якби Любешівська селищна рада отримала лікарню у своє підпорядкування, тоді б ми проінспектували та розподілили кабінети за призначенням, і  швидко закрили б проблему з дитячою кімнатою. Більше того, я не бачу на сьогодні нагальної потреби утримувати кабінет  у поліклінічному відділенні для однієї з політичних партій. Лікарня – це установа, яка має надавати медичні послуги для громади, а не кабінети для тих чи інших політичних сил», – сказав  Олег Кух.

Але головний лікар Любешівської ЦРЛ Богдан Іванів, якому також надали слово, пояснив:  законодавством передбачено, що народний депутат має право на власну громадську приймальню. Тому один із кабінетів лікарні виділили під приймальню народного депутата з партії «Свобода», за що вноситься відповідна орендна плата. І до того часу, доки народний обранець не скасує свого клопотання чи не закінчиться його каденція, зазначений кабінет перебуватиме в оренді.

Утім,  приміщення не вистачає й самим лікарям, зазначив головний лікар, оскільки є такі, що приймають хворих в одному кабінеті почергово. А також зауважив, що кімната матері й дитини раніше була в лікарні, проте вона завжди порожніла.

Підсумувала обговорення заступниця голови районної ради Марія Чикида, запевнивши, що на позачерговій сесії районної ради питання кімнати матері та дитини буде вирішено.

Читайте також: «Районну лікарню не передали в комунальну власність селищної ради».

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024