Ірина Констанкевич звернулась до Гройсмана з приводу соціального захисту чорнобильців

13 Листопада 2018, 11:49
Ірина Констанкевич звернулась до Гройсмана з приводу соціального захисту чорнобильців 1093
Ірина Констанкевич звернулась до Гройсмана з приводу соціального захисту чорнобильців

Майже 150 тисяч волинян постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. В Україні ж – близько двох мільйонів таких громадян.

За роки, що минули з часів катастрофи, пільги для чорнобильців періодично урізають, частково повертають і знову урізають. І все це на тлі обіцянок про підтримку й гідні соцгарантії від держави.

Тема пенсій та їх перегляду – найперша вимога, яку озвучують чорнобильці. Влітку мітинг під Верховною Радою зібрав кілька тисяч афганців, чорнобильців та учасників АТО. Вони розповіли, що акцію протесту в Києві влаштували через невиконання державою гарантій соціального забезпечення.

Народний депутат від «УКРОПу» Ірина Констанкевич переконана, що держава має виконати свої зобов’язання перед цими людьми, інакше це може спричинити велику соціальну напругу.

Нещодавно на адресу нардепа надійшло звернення від членів Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» щодо необхідності врахування в законі про держбюджет повноцінного фінансування видатків на виконання програм, пов’язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Відповідне звернення Ірина Констанкевич спрямувала Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману.

«Ми маємо зробити все, щоб люди, уражені страшною бідою, все-таки були соціально захищеними», – підкреслила Ірина Констанкевич.

Нардеп зазначила, що обурена заявами деяких чиновників, буцімто пільгами користуються лише псевдоліквідатори аварії, які свого часу змогли одержати відповідні посвідчення.

«Люди, які врятували світ від катастрофи, замість вдячності отримали від держави лише «сухпайки», – резюмувала парламентар.

Іван СТЕПОВИЙ

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024