Волинським фермерам дадуть 50 мільйонів гривень дотацій за утримання корів

15 Листопада 2018, 16:03
Волинським фермерам дадуть 50 мільйонів гривень дотацій за утримання корів 1315
Волинським фермерам дадуть 50 мільйонів гривень дотацій за утримання корів

Майже 40 мільйонів гривень дотацій від держави вже отримали волинські фермери, які утримують корів та телят. До кінця року у них є можливість отримати ще 50 мільйонів – за умови вчасного подання відповідних документів.

Про це стало відомо під час наради з головами районних державних адміністрацій щодо державної підтримки сільськогосподарських працівників сьогодні, 13 листопада, - інформують на офіційній сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченка.

На початку наради Олександр Савченко підбив підсумки Ради регіонального розвитку, яка відбулася вчора, 12 листопада, під головуванням Президента України.

«Основна теза Президента України Петра Порошенка на Раді регіонального розвитку – не думати про вибори, а працювати так, щоб волинян знали, що буде через три роки. Ми готуємо звіт за минулих чотири роки, аби визначити хто здатен керувати. І будемо готувати перспективи розвитку області на 2019-2021 роки», - зауважив Олександр Савченко.

Окрім того Савченко закликав до співпраці органи, які будуть задіяні у процесі отримання дотацій: юстицію, держгеокадастр, фіскальну службу, Фонд підтримки аграріїв, реєстраторів тощо.

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенкорозповів про основні зміни, внесені до відповідної Постанови:

«Часу залишилося менше місяця, тому наше основне завдання – допомогти правильно подати усі документи. Усі, хто вигодував теля віком до 12 місяців – можуть отримати 2,5 тисячі гривень. Станом на 1 вересня була створена робоча група для формування матеріалів по сільських радах. 3200 представників уже отримали допомогу від держави», - зауважив Юрій Горбенко.

Станом на 1 вересня 2018 року лідерами за сумами нарахованих дотацій є Ратнівський район (97 800 тисяч гривень), Ковельський (58 400 тисяч гривень) та Локачинський (30 900 тисяч гривень).

Для отримання дотації за утриманням корів підприємство має подати до Мінагрополітики такі документи:

- заявку (в електронному та паперовому вигляді);
- довідку про відкриття поточного рахунку, видану банком;
- копію звіту про стан тваринництва (форма 24-сг) станом на 1 січня поточного року, засвідчену органами державної статистики;
- довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів.

Детальну інформацію можна отримати на сайті Міністерства аграрної політики України.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024