На Любешівщині не зареєстрували випадків кору

20 Листопада 2018, 18:00
Кір 1337
Кір

Під керівництвом голови райдержадміністрації Сергія Фесика 20 листопада відбулася оперативна нарада з начальниками управлінь, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації.

У нараді також взяли участь завідувач Любешівського районного лабораторного відділення Маневицького міжрайонного відділу державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я  України» Олена Іванчук та начальник відділу освіти управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради Василь Ілліч. Про це повідомляють у відділі внутрішньої політики, організаційної роботи та інформаційних технологій апарату районної державної адміністрації.

Під час наради обговорили питання епідеміологічної ситуації та щодо роботи управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

Олена Василівна зазначила, що у вересні-жовтні 2018 року захворюваність на кір в Україні знову зростає.

За рівнем захворюваності  Волинь  входить у першу десятку областей, уражених кором. Зареєстровано понад 1,5 тис. випадків кору, до 70 спалахів кору в школах, закладах дошкільної освіти, професійно-технічних учбових закладах, вищих навчальних закладах  на підприємствах та  в побуті. Хворіють на кір як діти так і дорослі, котрі не були щеплені проти кору або щеплені з порушенням календаря.

Для запобігання поширення інфекції необхідно забезпечити не менше ніж 95% щорічного охоплення двома дозами вакцин із протикоровим компонентом, а також охопити щепленнями дітей, підлітків і дорослих, котрі в минулому пропускали планову вакцинацію.

Метою щеплення є створення антитоксичного імунітету проти дифтерії, наявність якого практично ліквідує небезпеку розвитку важких форм дифтерії та веде до зниження захворюваності. Тому особи (особливо ті, які знаходяться у групі ризику) потребують ревакцинації з мінімальним інтервалом 10 років.

В.о. начальника відділу освіти, молоді та спорту Неля Свищ інформувала присутніх про те, що з метою забезпечення оперативного реагування на епідеміологічну ситуацію щодо захворювання на кір навчальні заклади району щопонеділка надсилають оперативну інформацію про кількість учнів, які захворіли на кір та кількість вихованців, відсторонених від відвідування закладів дошкільної освіти та закладів загальної середньої освіти.

Станом на 16 листопада 2018 року відповідно до поданої оперативної інформації керівниками дошкільних навчальних закладів та закладів загальної середньої освіти в районі не зареєстрували випадків захворювання на кір.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024