Любешівський район хочуть приєднати до Камінь-Каширського

21 Листопада 2018, 17:30
Прапор Любешівського району 1599
Прапор Любешівського району

У проекті Закону України «Про зміну меж районів у Волинській області» Любешівщину планують приєднати до Камінь-Каширського району.

Про це в себе на сторінці у Facebook написав Ігор Гузь.

«У зв'язку з потребою завершення реформи децентралізації, настав час розглянути питання, щодо укрупнення районів області. Без сумніву в цьому є доцільність і елементарна державницька логіка», – зазначає він.

Ігор Гузь пише, що пронують наступну схему: 

Витяг з проекту Закону України «Про зміну меж районів у Волинській області»:

1. Змінити межі районів Волинської області, включивши до складу:
Луцького району – території Ківерцівського, Рожищенського, 
Горохівського районів; 

Ковельського району – території Любомльського, Ратнівського, Старо-Вижівського, Турійського, Шацького районів;

Володимир-Волинського району – території Іваничівського, Локачинського районів;

Камінь-Каширського району – території Любешівського та Маневицького районів.

2. Межі районів встановлюються по зовнішній межі територій міських, сільських, селищних територіальних громад, що входять у їх склад.

Коментарі
22 Листопада 2018, 01:52
Популізм і злочин проти конституційних прав громадян! <br/>Стаття 140.Місцеве самоврядування є правом територіальної громади — жителів села чи добровільного об’єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища та міста — самостійно вирішувати питання місцевого значення в межа х Конституції і законів України.<br/>Стаття 73. Виключно всеукраїнським референдумом вирішуються питання про зміну території України.<br/>Реалізація принципу народного суверенітету в даній сфері суспільних відносин означає, що тільки народ, який проживає на території Української держави, має право вирішувати свою політичну долю і долю території, на якій він проживає. Це невід'ємне право народу, яке випливає і з норм міжнародного права.<br/>Питання зміни території держави є прерогативою народу, а не окремої його частини, державних органів чи органів місцевого самоврядування. Так, винесення такого питання на місцеві референдуми або на референдум, відповідні рішення щодо цього питання місцевих органів державної влади або органів місцевого самоврядування будуть незаконними і не матимуть ніяких юридичних наслідків.<br/>Відсутність законів шлях до кінця! Скоріше вибори бо все ліквідують популісти! Бардак!
22 Листопада 2018, 01:55
Як це змінить життя від зміни назв. Чиновників вже і так в три рази більше.
23 Листопада 2018, 19:29
Оголосять слухання;по селах проїдуться «експерти»,які гарно вміють розказати«про світле майбутнє»,навішають людям «лапшу на вуха»і питання вирішать
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39