Любешівчанка поділилася враженнями про чемпіонат Європи з кросу

10 Грудня 2018, 12:45
Іванна Кух 2292 Джерело: uaf.org.ua
Іванна Кух

Учасниця нещодавнього чемпіонату Європи з кросу Іванна Кух в інтерв’ю, яке вона дала  сайтові Федерації легкої атлетики України, поділилася враженнями від свого виступу.

– Богдана Семьонова говорила про те, що під час бігу у неї дуже замерзли ноги. Чи відчували і ви цей холод? 

– Перед стартом ми намазалися зігріваючою маззю, до того ж не було холодного вітру. У мене змерзли лише стопи. Оскільки шиповки тоненькі, то, вступаючи у калюжу, відразу відчувала на ногах холодну воду. Безумовно, це ускладнює біг: холод збиває темп і всі розрахунки йдуть виключно на інстинктивному рівні. 

– Як ви розкладали сили по дистанції? 

– Планувала зі старту зайняти хороше місце, вибігти у групу лідерів або максимально близько до неї і далі вже тримати однаковий темп, оскільки якщо я почну повільно і десь позаду, то потім буде складно обганяти суперниць.

– Ви ще не знаєте місця, яке посіли, але наскільки задоволені виступом? 

– Відверто кажучи, дуже задоволена. Я хвилювалася, щоб мені не стало на дистанції погано, адже траса нелегка. Та я задоволена відчуттями від бігу і атмосферою змагань. 

– У листопаді ви бігли на чемпіонаті ABAF з кросу. Порівняйте, будь ласка, траси в Ботосані і Тілбурзі.

 – Тут траса складніша, оскільки йшов дощ, всюди калюжі і багнюка. А на чемпіонаті балканських федерацій було сухо, тверда траса, без підйомів і крутих поворотів.

Нагадаємо, вихованка Любешівської ДЮСШ посіла на цьому чемпіонаті у змаганнях юніорок сімдесят п’яте місце, подолавши дистанцію 4300 метрів за 15 хвилин 18 секунд.

Читайте також:   Любешівчани виграли «Буковинську милю»

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024