Любешівська районна рада закликає волинського єпископа взяти участь в об’єднавчому Соборі

14 Грудня 2018, 13:02
Об'єднавчий Собор 1489
Об'єднавчий Собор

На сесії Любешівської районної ради депутати підтримати звернення до керуючого волинською єпархією Української православної церкви єпископа Нафанаїла щодо участі в Об’єднавчому Соборі Православної Церкви в Україні.

Засідання відбулося 14 грудня – інформують на сайті Любешівської райдержадміністрації.

У звернені народні обраці Любешівщини просять владику Нафанаїла долучитися до створення Єдиної помісної української православної церкви та взяти участь у всеукраїнському об’єднавчому Соборі.

«Враховуючи багатолітні прагнення українського народу мати єдність віри, нації, держави закликаємо Вас відкинути всі непорозуміння, мужньо прийняти відповідальне та історичне рішення якнайшвидшого об’єднання українського православ’я в єдину Помісну Православну Церкву.

Повернімо народу його могутній і нескорений дух. «Укріпіть руки, що ослабли, і коліна, які дрижать. Скажіть боязливим душею: будьте тверді, не бійтесь, ось Бог наш, Він прийде і спасе вас» (Іс. 35: 3-4). 

Українці сьогодні здобувають Незалежність своєї Держави, виборюючи її кров’ю, – станьмо, і ми разом, пліч-о-пліч, в боротьбі за Незалежність і єдність нашого Православ’я. Створення автокефальної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства, сприятиме миру, свободі та процвітанню Української держави» – йдеться в документі.

Нагадаємо, раніше з подібним проханням до Нафанаїла  звернулась і Любешівська селищна рада.

Читайте також: «Любешів: депутати попросили єпископа Нафанаїла долучитися до створення єдиної помісної української православної церкви».

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром