Фахівцям волинської служби зайнятості показали, чим живе «Любешівагроліс»

25 Грудня 2018, 12:37
В одному з цехів «Любешівагролісу» 3838 Джерело: Facebook
В одному з цехів «Любешівагролісу»

Із роботою одного з найбільших підприємств Любешівщини – «Любешівагролісу», знайомилися фахівці волинської служби зайнятості.

Невеличку екскурсію для керівника та начальників структурних підрозділів Волинського обласного центру зайнятості провів нещодавно директор лісогосподарського підприємства, голова роботодавців Любешівського району Віктор Симонович – пише Волинський ОЦЗ.

Одним із напрямів роботи «Любешівагролісу» – заготівля березового соку. Тут раніше переробляли по чотириста-п’ятсот тонн напою. Нині ж переробка скоротилася до 150 тонн. Частину виготовленого соку експортують. За кордоном ідуть також гриби та ягоди, які зібрали й законсервували працівники підприємства. Має лісництво і дві власні пасіки, продукцію з яких також продають. Цього року, каже директор підприємства, виготовили продукції на 45 мільйонів гривень – це і дари лісу, і переробка, і кругляк.

Якщо раніше не знали, куди подіти тирсу після обробки деревини, то тепер вихід знайшли.

«Із приватних пилорам у нам привозять тирсу, з якої виготовляють брикети руф. Ці тирсобрикети, купують навіть європейці та українські пенсіонери. Адже коштує таке паливо недорого, воно легке, але досить ефективне. Цієї зими ціна на такі брикети дуже хороша. Беруть їх європейці, навіть бабусі беруть: шість таких цеглинок кинути в грубку – і тепло гарантоване. Не треба їхати в ліс по дрова», – каже Віктор Симонович.

Станом на 1 грудня цього року на підприємстві працює 147 осіб. 2019-го року планують запустити ще одну лінію обробки деревини. Аби забезпечити її повноцінну роботу, додатково набиратимуть орієнтовно ще десятьох працівників. Фахівці Волинського обласного центру зайнятості зголосилися допомогти з їх підбором.

Плани на подальшу роботу і розвиток підприємства є, каже Віктор Симонович, адже це не лише розвиток економіки, а й нові робочі місця.

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк подякував Віктору Симоновичу за проведену екскурсію підприємством та гарантував всіляку підтримку служби зайнятості, якщо виникне необхідність підготовки чи підбору кадрів.














Читайте також«Любешівське ЛМГ досягло високого рівня рентабельності».

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024