У ліцеї на Любешівщині навчатимуть за допомогою електронних підручників

03 Січня 2019, 18:10
Залізницький ліцей імені Івана Пасевича 1645
Залізницький ліцей імені Івана Пасевича

50 шкіл України стали учасниками експерименту «Електронний підручник для загальної середньої освіти», серед них три навчальні заклади Волині, а в їхньому числі – і ліцей у Любешівському районі.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Напередодні Нового року відповідне комп’ютерне обладнання завезли в «Залізницький ліцей ім. Івана Пасевича» Любешівської селищної ради та загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів села Забороль Луцького району. Поруч із тим, ще 19 грудня 2018 року голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко вручив сертифікат на таке обладнання навчальному закладу в Підгайцях. Отже, в другому семестрі діти навчатимуться там за допомогою електронних підручників.

Читайте також: Фінансова автономія, дні без домашнього навчання та учні без шкільної форми: чим вражає ліцей у Любешівському районі

Для освітніх закладів області вже закупили та передали 76 планшетів та три персональні комп’ютери для вчителів.

Основна мета експерименту, про який ідеться, полягає в тому, що навчання дітей XXI ст. має відповідати рівню розвитку науки й техніки, задовольняти потреби учасників освітнього процесу в якісному навчальному контенті. 

Експеримент триватиме в чотири етапи – по серпень 2021 року – за участі 4500 учнів, 225 учителів у 50 школах загальної середньої освіти в усіх регіонах України. В експериментальних класах створюватиметься цифрове освітнє середовище, компонентами якого будуть інтерактивний проектор, планшети для учнів, комп’ютер для вчителя, шафи для зарядження планшетів та роутер Wi-Fi.

Використання електронних підручників зробить освітній процес гнучким і дозволить учителю застосовувати інноваційні форми, технології навчання та підходи Нової української школи.

 Читайте також: «Залізниця: проект директора місцевого ліцею переміг у конкурсі бюджету участі».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024