У Любешівському районі чоловіка хотів «розвести» псевдополіцейський

08 Січня 2019, 15:57
У Любешівському районі чоловіка хотів «розвести» псевдополіцейський 2985
У Любешівському районі чоловіка хотів «розвести» псевдополіцейський

До Любешівського відділення поліції надійшло повідомлення жителя одного із сіл району про крадіжку грошових коштів.

Поліцейські зреагували на заяву, виїхали на місце події та з’ясували всі обставини. Як виявилось, гроші викрадені не були, – повідомляють у Любешівському відділенні поліції ГУНПу Волинській області.

Наступного дня до заявника зателефонував нібито черговий ГУНП у Волинській області, який цікавився, чи задоволений заявник роботою поліцейських, та чи має якісь скарги. Після чого так званий черговий управління повідомив, що заявнику необхідно сплатити 1500 гривень за послуги працівників поліції та вказав номер рахунку.

Читайте такожУ Любешівському районі жертвами шахраїв стали відразу двоє людей

Правоохоронці застерігають, що працівники поліції виконують свої службові обов’язки згідно із Законом України «Про Національну поліцію», а тому будь-які повідомлення про оплату роботи поліцейських – справа рук шахраїв, ні в якому разі не перераховуйте свої кошти.

Будьте обережні, шахрай може прикинутися працівником банку; співробітником пенсійного або іншого фонду; правоохоронцем, волонтером; покупцем товару, який ви виставили на продаж.

Не вірте обіцянкам отримати «легкі» гроші, яких ви не очікували (надбавки до зарплати, пенсії, соцвиплати; грошові призи або «компенсації від держави»). Для того, щоб отримати надбавку, приз або компенсацію, досить сказати номер своєї картки. Інші дані карти для здійснення грошового переказу на ваш рахунок – не потрібні. Якщо вам дзвонять і починають питати дані платіжної картки чи Ваші персональні дані – кладіть трубку!

Коментарі
09 Січня 2019, 14:45
Гнати чмирів
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39