«Єврорегіон Буг»: що обговорював представник Любешівської громади у Хелмі

31 Січня 2019, 09:24
«Єврорегіон Буг»: що обговорювали представники волинських громад у Хелмі 6285
«Єврорегіон Буг»: що обговорювали представники волинських громад у Хелмі

У польському Хелмі 25-26 січня 2019 року відбулася Стартова конференція проекту «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів у порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області».

Проект співфінансується Європейським Союзом в рамках Програми Tранскордонного Cпівробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, – повідомляють на сторінці програми у Facebook.

Метою конференції є представлення цілей проекту, обговорення концепту безпеки, основ забезпечення пожежно-рятувальних служб, головних проблем та досягнень в галузі безпеки в транскордонному регіоні.

У рамках конференції відбулося дві дискусійні панелі:

1) Співпраця добровільних пожежно-рятувальних підрозділів з органами місцевого самоврядування для реалізації спільних завдань;

2) Безпека у Програмі транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь –Україна».

Під час конференції усіх бажаних результатів було досягнуто: визначено напрямки співпраці добровільних пожежно-рятувальних підрозділів з органами місцевого самоврядування, обговорено проблеми, досягнення та перспективи в галузі безпеки в транскордонному регіоні.

В рамках конференції відбулося знайомство представників волинських ОТГ з представниками польських гмін, започаткована проектна комунікація, закладені основи для довгострокової транскордонної співпраці.

Організатори конференції – наші польські партнери, Головний Бенефіціар проекту, «Асоціація органів місцевого самоврядування Єврорегіону Буг» в особі директора секретаріату Galina Grabarczuk та координатора проекту Joanna Chomik Suszek. Продовжуємо нашу багаторічну плідну співпрацю!

Делегацію учасників з України очолила Ірина Ітані, в.о. директора КУ «Агенція розвитку Єврорегіону Буг» (Бенефіціар проекту з України).

15 ОТГ Волинської області представляли такі учасники:

Андрій Сапожник (Павлівська),

Віктор Поліщук (Устилузька),

Микола Гайдучик (Дубівська),

Євген Недищук (Поромівська),

Ігор Корецький (Любешівська),

Іван Іванчук (Литовезька),

Галина Матвіюк (Жидичинська),

Валерій Свіржевський (Заболоттівська),

Юлія Франчук (Голобська),

Роман Осійчук (Колодяжненська),

Сергій Солом'янюк (Рівненська),

Людмила Цевух (Шацька),

Анатолій Климук (Луківська),

Наталія Мазурок (Іваничівська).

Представники Управління ДСНС Волинської області Володимир Нестеров та Олег Билиця взяли участь у роботі конференції.

У конференції взяли участь депутати Волинської обласної ради, голова та члени постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій – Курстак Валерій, Алла Лісова та Юрій Гупало.








Читайте такожЛюбешівчанка обговорила в Києві реформу освіти

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром