У Любешеві поліція зареєструвала повідомлення про порушення виборчого законодавства

11 Лютого 2019, 16:54
У Ковелі поліція зареєструвала повідомлення про порушення виборчого законодавства 1176
У Ковелі поліція зареєструвала повідомлення про порушення виборчого законодавства

Станом на 11 лютого у поліції Волині зареєстровали 44 повідомлення щодо можливого порушення виборчого законодавства.

За усіма зареєстрованими фактами правоохоронці проводять ретельну перевірку, – повідомляється на сайті Національної поліції у Волинській області.

Більшість із повідомлень стосуються можливих порушень проведення передвиборної агітації, принципу рівного виборчого права, а також підкупу виборців.

Такі повідомлення здебільшого зареєстровані у Луцьку, Ковелі, Турійську, Любешеві, Нововолинську, а також Луцькому, Ківерцівському, Камінь-Каширському та Горохівському районах. У більшості з них інформація не підтвердилася.

«Станом на сьогодні, співробітники поліції за вчинення адміністративних проступків склали на громадян п’ять адміністративних протоколів, три з яких за ч. 2 ст. 212-13 (розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск), один за ст. 152 (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) та за ст. 183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Усі матеріали скерували на розгляд до суду», – повідомив керівник поліції Волині Петро Шпига.

Правоохоронці закликають громадян у випадку виявлення порушень виборчого законодавства України повідомляти про це на оперативну лінію «102».

 

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024